Uncategorized

De naakte essentiële uitrusting voor thuisbrouwen

Vraag 10 verschillende thuisbrouwers welke apparatuur zelf bier brouwen essentieel is voor thuisbrouwen, en je zult waarschijnlijk 10 verschillende antwoorden krijgen. Er zullen echter enkele veelvoorkomende items zijn die ze allemaal zouden noemen, en de kans is groot dat een uitgeklede, eenvoudige, “must-have” -lijst twee plastic emmers met deksels, plastic buizen voor overheveling, hydrometer en flessen zou bevatten.

Er zijn veel andere apparaten om thuis te brouwen die je aan de basisopstelling kunt toevoegen, en er zijn veel manieren waarop je de basiscomponenten kunt upgraden, maar het is ook mogelijk om de opstelling heel eenvoudig te houden en toch kwaliteitsbier te produceren. Veel thuisbrouwers begonnen met eenvoudige, zelfs getto-opstellingen, en produceerden nog steeds fatsoenlijk bier hun eerste paar batches. Er zijn eindeloze combinaties voor thuisbrouwinstallaties, en er is niet één juiste manier om het te doen. Na verloop van tijd zul je ontdekken wat voor jou het beste werkt door online onderzoek, je ervaringen en de ervaringen van andere thuisbrouwers.

Hier is een kort overzicht van de basisprincipes voor thuisbrouwen, evenals een paar mogelijke upgrades die u zou kunnen overwegen.

The Brew Pot: je hebt iets nodig om je wort in te koken, wat uiteindelijk je bier wordt. Uw brouwpot moet gemaakt zijn van roestvrij staal, aluminium of geëmailleerd aluminium. De grootte van je pot is ook van belang, en het hangt af van de grootte van de batches die je gaat doen – een gedeeltelijke kook of een volledige kook.

Als thuisbrouwen nieuw voor u is, zult u waarschijnlijk gedeeltelijk kookt, wat kleinere batches betekent. Woon je in een appartement, dan heb je te maken met beperkte ruimte. Als je kookt op een kookplaat, heb je misschien niet de kracht die je nodig hebt om een ​​volledige kook van 5 gallon te doen, omdat de meeste fornuizen gewoon niet de kracht hebben om zo’n grote hoeveelheid water op een redelijke manier aan de kook te brengen. tijdshoeveelheid.

Dit betekent echter niet dat u niet volledig kunt koken. Je hoeft alleen maar de kook in twee afzonderlijke batches te verdelen en ze vervolgens te combineren. Als u net begint met thuisbrouwen, zult u waarschijnlijk batches van 2,5 of 3 gallon doen en vervolgens water bijvullen om het volume van 5 gallon te voltooien.

Het maakt niet uit hoeveel wort je kookt, het belangrijkste is om een ​​pot te hebben die groter is dan het volume dat je wilt koken. Als je 5 gallon kookt, begin je eigenlijk met meer dan 5 gallons water om verdamping mogelijk te maken, zodat je 5 gallons wort krijgt. Je wilt ook boilovers vermijden, dus dit is nog een reden waarom je een pot nodig hebt die groter is dan de hoeveelheid wort die je van plan bent te koken.

Fermentatievat: de meeste starterkits worden geleverd met een paar plastic emmers van 6,5 gallon van voedselkwaliteit. Andere opties voor fermentoren zijn glazen mandflessen en plastic betere flessen. Het belangrijkste van de vergister is dat het iets is dat je goed kunt sluiten en afsluiten om de lucht buiten te houden – lucht heeft veel slechte micro-organismen zoals bacteriën en ziektekiemen die in je bier willen komen en het willen besmetten.

Plastic emmers hebben klikdeksels die een luchtdichte afsluiting vormen en hebben een gat in het deksel voor een luchtsluis of afblaasbuis. Carboys en betere flessen hebben rubberen stoppen (stoppers) om in de opening te plaatsen om af te sluiten, en zorgen voor een luchtsluis of afblaasbuis. Luchtsluizen en afblaasbuizen hebben dezelfde functie: houden lucht en verontreinigingen buiten en laten de opgebouwde CO2 geleidelijk vrijkomen. Anders zou de CO2 alle kanten opwaaien en een hele mooie puinhoop creëren die je moet opruimen.

Net als de brouwpot moet je fermentatievat groter zijn dan het volume dat je erin stopt. Een batch van 5 gallon wort moet in een vergister gaan die 6,5 gallon of groter is – dit geeft ruimte voor de vorming van de krausen en ook voor de opbouw van CO2. Je kunt ook plastic waterkoelers gebruiken voor fermentatie (degene die worden gebruikt voor waterkoelers op kantoor), maar het is belangrijk om er zeker van te zijn dat ze groot genoeg zijn (minstens 6 gallon) en gemaakt zijn van plastic dat geschikt is voor levensmiddelen. Ze moeten ook kunnen worden afgedicht en er moet een luchtsluis of een afblaasbuis in kunnen worden geplaatst.

Secundaire emmer: veel sets worden geleverd met 2 emmers en de tweede emmer kan op twee verschillende manieren worden gebruikt. Ten eerste kun je het gebruiken als secundaire vergister. Sommige thuisbrouwers besluiten het bier van de primaire (eerste) gisting-emmer naar de tweede gisting-emmer te rekken. Het is de vraag of deze stap zelfs nodig is, maar zoals zoveel andere dingen bij het thuisbrouwen, doe een beetje onderzoek en bepaal hoe je het het liefst doet.

Bij veel bieren zal nagisting het bier zuiveren, waardoor het minder troebel wordt. Voor die brouwers die nagisten, willen ze het bier niet te lang op de trub laten staan, daarom gebruiken ze de nagister. Anderen zien deze stap als onnodig en slaan deze helemaal over.

Besluit je af te zien van nagisting, dan kun je de tweede emmer nog steeds gebruiken voor een bottelemmer. Als u later besluit uw fermentatie-emmers te upgraden naar mandflessen of betere flessen, kunt u de emmers nog steeds houden en gebruiken voor het ontsmetten van apparatuur voorafgaand aan het brouwen, voor bottel

Leave a Reply

Your email address will not be published.