Uncategorized

Een website verkopen – Websites verkopen gemakkelijk gemaakt

Als u een website heeft die u niet meer gebruikt (sommige mensen hebben minstens 10 websites), kunt u deze verkopen en omzetten in direct geld. Dit is wat u moet doen om dat te laten gebeuren:

  1. Bepaal de werkelijke waarde van uw website. Heeft u een website laten maken? Dan ligt de werkelijke waarde van uw website hoger. Toch kan het bepalen van de waarde lastig zijn, omdat er zoveel factoren zijn waarmee u rekening moet houden. Begin met te weten hoeveel uw domeinnaam zal verkopen. Sommige krachtige domeinnamen zoals creditcard dot com kunnen voor miljoenen dollars worden verkocht. Overweeg een expert te raadplegen om de echte waarde van uw domeinnaam te achterhalen. Weet dan wat de echte waarde voor uw website is. De dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u dit doet, zijn uw verkeer, de paginarangschikking en het aantal jaren dat het op het World Wide Web is gevestigd.
  2. Verbeter uw website. Als u meer geld wilt verdienen met het verkopen van uw website, raad ik u aan deze eerst te verbeteren voordat u deze te koop aanbiedt. Als u niet over de technische knowhow beschikt, kunt u experts inhuren die uw website er visueel aantrekkelijker, interactiever, sneller te downloaden en gebruiksvriendelijker uit kunnen laten zien. U kunt het ook informatiever en meer inhoudrijk maken door het te laden met meer waardevolle informatie die uw bezoekers interessant zullen vinden. Aan de andere kant kunt u de pagerank verbeteren door middel van SEO, linkbuilding en door deze in te dienen bij relevante directories.
  3. Neem contact op met potentiële kopers. Voer een grondig onderzoek uit en neem contact op met uw concurrenten die een website hebben die niet zo goed is als die van u. Dit zijn uw beste vooruitzichten. Stuur ze een e-mail met de mededeling dat uw website te koop is. Geef ze alle informatie die ze nodig hebben om uw aanbod in overweging te nemen en een telefoonnummer waarop ze gemakkelijk contact met u kunnen opnemen.
  4. Kies de beste koper. De beste koper is simpelweg degene die het hoogste bedrag voor uw website biedt. Ik raad je aan om minimaal 2 maanden te wachten voordat je daadwerkelijk een koper kiest, omdat er misschien mensen zijn die meer dan bereid zijn om meer te betalen voor je website. Je zou toch meer geld willen verdienen met deze transactie?
  5. Documenteer alle afspraken. Voor uw eigen bescherming raad ik u aan alles te documenteren dat u en uw koper zijn overeengekomen, zoals hoeveel tijd u gaat besteden aan het helpen van de website en de betalingsvoorwaarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *