Uncategorized

Hoe betonnen treden te gieten

Gegoten betonnen treden zorgen voor een stevige, duurzame E-step overgang tussen een buitenoppervlak, zoals een terras, en de ingang van uw huis. Een van de meer verwarrende vragen die zich echter voordoen, is hoe hoog en hoe diep (van voor naar achter) elke stap moet zijn. Het antwoord op deze vraag is te vinden in een aantal eenvoudige wiskunde die u kunt gebruiken om de eenheid te berekenen die stijgt en loopt.

Bij het beschouwen van de totale oplage van de unit, vereisen lokale codes vaak dat de bovenste landing minstens 30 cm voorbij de deurzwaai uitsteekt. Trek de breedte van een naar buiten draaiende deur (meestal 32 of 36 inch) af van de lengte die u meet tussen de fundering en de buitenrand van de treden. Als de rest minder dan 12 inch is, moet u mogelijk uw abonnement wijzigen.

Ken de codes voordat u begint met het plannen van stappen. Als je ze niet volgens de code bouwt, kan een bouwinspecteur je dwingen ze eruit te halen. Codes kunnen ook iets zeggen over de plaatsing van wapening of andere wapening, evenals over de betonmix die u gebruikt.

Verwacht twee tot drie dagen te besteden aan het plannen, opmaken en gieten van drie stappen (uithardingstijd niet meegerekend).

STAP 1

Meet Rise And Run

Meet de opkomst en loop van de site en rijd palen om aan te geven waar de basis van de onderste trede zal zijn wanneer deze wordt gegoten. Bereken de eenheidsstijging en loop van de stappen en teken een maatschets.

Stijging en run berekenen?

De eenheidsverhoging en eenheidsverloop zijn de individuele afmetingen van elke stijgleiding en elk loopvlak.

Om de stijging en uitvoering van de eenheid te berekenen, deelt u eerst de totale stijging door 7, een standaard staphoogte. Rond fractionele resultaten naar boven af ​​op het dichtstbijzijnde gehele getal. Deel vervolgens de totale stijging opnieuw door dit aantal om de eenheid te laten stijgen.

Dit is bijvoorbeeld de wiskunde voor een totale stijging van 20 inch: 20 inch/7 inch = 2,8, afgerond = 3 stappen. 20 inch/3 stappen = 6,6 inch. In dit voorbeeld heb je drie treden van 6-5/8 inch hoog nodig om 20 inch te klimmen.

Deel vervolgens de totale run (naar de buitenrand van de deurveeg) door het aantal stappen om de unit te laten draaien. Als uw totale run bijvoorbeeld 48 inch was, is dit de wiskunde: 48 inch/3 stappen = 16 inch per loopvlak. Een profieldiepte van 16 inch zou echter te lang aanvoelen. Pas de profieldiepte aan tot 13 inch, een comfortabelere maat, en maak de totale run 39 inch.

STAP 2

Leg de funderingen neer

Leg de fundering 3 inch breder dan de treden. Graaf de fundering uit tot de dieptecodes die nodig zijn, giet het beton en steek 12-inch stukken wapening van 7 tot 8 inch in de fundering. De bovenkant van de wapening moet ongeveer 2 inch lager zijn dan de voltooide hoogte van de treden. Laat de fundering uitharden, graaf dan een greppel van 4 inch ertussen en vul deze met aangestampt grind.

Hoe betonnen treden te verankeren

Met een onderliggend raster van 1/2-inch wapening, zullen gegoten betonnen treden u jaren van onderhoudsarme service geven. Sommige lokale bouwvoorschriften vereisen mogelijk dat u betonnen treden aan de funderingsmuur verankert. U kunt ofwel onder een hoek in een gestorte betonnen fundering boren, of door een betonnen blokmuur en wapening in de gaten steken.

STAP 3

Overzichtsstappen

Gebruik uw plan en de werkelijke afmetingen die u hebt berekend en geschetst, teken de omtrek van uw stappen op een stuk triplex van 3/4-inch. Teken de lijn voor de landing zodat deze 1/4 inch per voet helt. Klem een ​​tweede triplexblad op de eerste, de randen gelijk en snijd de omtrek van de trede met een decoupeerzaag.

STAP 4

Controleer vierkant, niveau en loodrecht

Gebruik een kadervierkant om ervoor te zorgen dat de vormen loodrecht op de fundering van het huis staan, zet de formulieren op hun plaats en rijd ondersteunende palen ernaast. Zorg ervoor dat de vormen loodrecht en waterpas met elkaar zijn en bevestig ze vervolgens aan de palen met 2-inch schroeven. Snijd een deel van de inzet boven de vormen af.

STAP 5

Riser Forms installeren

Snijd voor elke trede een stuk hout van 2x tot de breedte van de trap en scheur dit indien nodig ter hoogte van de unitverhoging. Schuin de onderkant van elke stijgbuis af (behalve de onderste) om het gemakkelijker te maken om het loopvlak te laten drijven wanneer u de treden giet. Bevestig de vorm van de bovenste stijgbuis aan de buitenkant van de zijvormen met drie 2-inch schroeven. Installeer vervolgens de resterende riser-formulieren.

STAP 6

Bevestig beugels

Snijd schuine beugels en bevestig ze aan de zijvormen aan de voorkant van elke trede. Rijd vervolgens 2×4 palen aan de onderkant van de beugels. Lood de zijvormen en bevestig de beugels aan de staken. Om te voorkomen dat de riser-vormen buigen, rijdt u een paal van 2×4 18 inch of dieper in de grond voor de treden. Leg een 2×6 op de risers en bevestig deze aan de paal en aan de schoenplaatjes die aan de risers zijn bevestigd. Bevestig een uitzettingsstrip op de fundering met bouwlijm.

VARIATIE

Hoe loodrechte trappen te bouwen

Trappen kunnen recht naar voren lopen vanaf een buitendeur of er haaks op staan. Formulieren voor loodrechte stappen gaan in wezen op dezelfde manier samen als de rechte stappen die op deze pagina’s worden geïllustreerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *