nieuws

Hoe video op website te streamen

Leren hoe je video op een website kunt streamen, kan in het begin erg overweldigend lijken, maar als je eenmaal de basis begrijpt van hoe het allemaal werkt, zul je al snel beseffen dat het geen onmogelijke taak is, maar dat het in plaats daarvan alleen wat tijd in je opleiding kost. Dit artikel behandelt twee methoden die u kunt gebruiken om video naar een website te streamen.

Downloaden: ook bekend als HTTP-streaming, wat Hyper Text Transfer Protocol betekent, is de eenvoudigere en eenvoudigere manier om video op een website te streamen. Er zijn geen fancy hostingservers nodig; het enige wat u hoeft te doen is uw videobestand uploaden naar uw webserver, een hyperlink op uw webpagina maken die naar het videobestand verwijst.

Wanneer de gebruiker op de link klikt, downloaden ze het videobestand naar hun computer dat ze vervolgens in een mediaspeler kunnen bekijken wanneer ze maar willen. Het gebruik van deze methode is prima als je video’s klein zijn en je niet veel verkeer naar je site verwacht. Als het videobestand te groot is, duurt het downloaden lang en als je veel verkeer krijgt, vertraagt ​​het downloadproces.

Streaming: als je je afvraagt ​​hoe je video kunt streamen op streamplayers.nl omdat je van plan bent om agressief online video te gaan gebruiken, dan is dit de betere optie voor jou. Dit type videostreaming kan grote hoeveelheden verkeer aan; de eindgebruiker hoeft niet te wachten tot het volledige videobestand is gedownload, maar begint in plaats daarvan de video te bekijken terwijl deze wordt gedownload of gestreamd.

Streaming is ook zo geavanceerd dat het de snelheid van de internetverbinding van de eindgebruiker kan detecteren en het videobestand op de juiste manier kan leveren. Bovendien heeft het de mogelijkheid om live te streamen.

U hebt echter toegang nodig tot een streaming-videoserver, dit kan op twee manieren worden bereikt. U kunt uw eigen server runnen door een server aan te schaffen of een speciaal stukje streamingsoftware op een bestaande server te installeren. Dit is waarschijnlijk echter een onnodige stap voor de meeste webmasters.

Uw tweede en veel eenvoudigere, meer praktische keuze zou zijn om u aan te melden voor een hostingplan dat gespecialiseerd is in het streamen van videobestanden. Dit is ook de goedkopere optie en is een stuk eenvoudiger in te stellen, en als je tegen moeilijke technische problemen aanloopt, heb je experts bij de hand om je te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *