Uncategorized

Malta Attracties – Wandelingen rond Malta

Van de herfst tot de lente komt het Maltese platteland weer tot leven na de hete zomermaanden. De Maltese eilanden worden groen en tegen het einde van de lente bloeien er duizend of meer soorten planten.

Malta heeft meer te bieden dan alleen zon en zee. Weg van de resorts en het Bezienswaardigheden Malta stadsleven, is er een prachtig landschap – waarvan sommige onaangetast zijn gebleven door de 20e eeuw! Dit deel van het eiland is belangrijk voor boeren en telers omdat het meeste dorpsleven zich concentreert op de landbouw- en visseizoenen. Het is fantastisch om te zien dat deze Maltese dorpen nog steeds hun oude manier van leven behouden, waar oude vrouwen en mannen op het land werken of op zee gaan.

Om deze reden zijn er Malta-landwandelingen gemaakt voor de toerist die echt een goed gevoel wil krijgen van het Maltese landschap en de niet-verstedelijkte manier van leven. Het is een ideale vakantieoptie voor stellen, vriendengroepen en alleenreizenden die graag één zijn met de natuur en het alledaagse even achter zich willen laten…

Landelijke wandelingen worden meestal over het hoofd gezien door gidsen. Het enige wat je nodig hebt is een goed paar schoenen en je kunt de verborgen en afgelegen gebieden rond het eiland verkennen. Tijdens uw vakantie op Malta kunt u ervoor kiezen om een ​​Malta-wandeling te maken, zoals de Bahrija Walk, Dwejra Walk, Girgenti Walk of Marfa Walk.

De eilanden bieden enkele van de meest adembenemende uitzichten in de Middellandse Zee, variërend van dramatische kliffen en garigue-struiken tot weelderige heuvels en valleien. Tijdens uw ontdekkingstocht kunt u families tegenkomen die op de velden werken, kuddes geiten of schapen, grotkapellen, oude boerderijen of prehistorische vindplaatsen. Er zijn ook gebieden die uitstekende dagwandelingen maken; zoals Mellieha, Dingli, Ghar Lapsi, Fawwara, Wardija, het hele noorden en de verschillende baaien, en de zuidkust met zijn vissersdorpjes en Delimara Point.

De zonnige luchten en het ontspannen levenstempo op Gozo bieden Rondreis Malta een perfecte gelegenheid om te vertragen en te genieten van het platteland. Tot de meest populaire wandelgebieden behoren Ta’ Dgiebi, Gordan Lighthouse, Hondoq ir-Rummien en San Blas Valley. Het eiland wordt letterlijk doorkruist door sporen en lanen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Tiny Comino, dat door zo’n 15 mensen wordt bewoond, is ook ideaal voor een goede dag wandelen en biedt het ultieme in eenzaamheid en uitzicht.

Dus, zoals Visitmalta het eenvoudig uitdrukte: “trek je wandelschoenen aan, huur een mountainbike en vertrek vanaf de dorpspleinen over de smalle boerenpaden. Je bevindt je in een tijdloos landschap, helemaal alleen, zelfs in het hoogseizoen. Er is genoeg te ontdekken, van oude boerderijen en kapelletjes langs de weg tot spectaculaire zeegezichten. Het is de moeite meer dan waard!” Ik was het er niet meer mee eens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *