Uncategorized

schoorsteen renovatie

M&G zorgt voor de beste oplossing voor schoorsteen renovatie rookgasafvoersystemen bij schoorsteenrenovatie. Hun geavanceerde, milieuvriendelijke Flexline-producten bieden unieke en complete systemen die renovatieprojecten zullen verbeteren. Momenteel zijn er drie systemen beschikbaar: Flexline individueel rookgassysteem, Multi-Flexline gedeeld rookgassysteem en Concentric Flexline individueel rookgassysteem. De Flexline producten zijn gemaakt van speciaal PP kunststof, voldoen aan EN 14471, ULC-S636 voor Canada en zijn geschikt voor condenserende gas- en olieketels met een maximale rookgastemperatuur van 120 C.

Het Multi-Flexline systeem bespaart geld, ruimte en tijd. Afhankelijk van het type HR-ketel is dit systeem over zes verdiepingen inzetbaar. Het is gemakkelijk om mee te werken en laat veel bewegingsruimte in de schacht. De eenvoud van het systeem is ongeëvenaard.

Het slimme en innovatieve ‘klik’-systeem blijkt een snelle en zekere manier om tot een vlekkeloze installatie te komen. De unieke verbindingsstukken zijn snel en eenvoudig te installeren zonder gebruik van gereedschap. Gewoon een simpele klik en de verbinding is perfect afgedicht en is volledig trekvast door de ingebouwde trekontlasting. Als bijkomend voordeel zijn de flex-buizen licht van gewicht, extreem flexibel en kunnen ze een behoorlijke trekkracht aan.

Bij alle Flexline systemen zijn de flexibele kunststof buizen dubbelwandig voor extra veiligheid. Dit garandeert dat de buis gasdicht is en daarom sterk aanbevolen voor schoorsteenbekleding bij een renovatieproject. Als bijvoorbeeld de buitenbekleding wordt beschadigd door een gekartelde as, blijft de binnenkant van het systeem afgedicht en beschermd met een tweede veiligheidswand.

Tegelijkertijd zorgt de gladde binnenlaag voor een vrije doorstroming van de rookgassen en is de stromingsweerstand minimaal. Bovendien is het materiaal uitzonderlijk goed bestand tegen agressieve condensatie. Hierdoor zorgt de binnenlaag voor een extra lange levensduur, doordat er geen ribbels zijn waar condens zich kan ophopen.

Dit uitgebreide en innovatieve assortiment Flexline-systemen biedt de ideale oplossing voor rookgasafvoersystemen in gestapelde woningbouw. Het is een absolute must in elk nieuwbouw- of renovatieproject.

De meest bevredigende renovatie van een open haard is er een die de gevel verwijdert. (fa·cade /fəˈsäd/: de show, het uiterlijk van de voorkant, het gezicht of de buitenkant van uw open haard.) Denk aan mantel, bekleding en alle omringende bekleding.

Volledige ombouw is een optie, waarbij gebruik wordt gemaakt van alle nieuwe componenten. Het zou vergelijkbaar zijn met het krijgen van alle nieuwe kasten, in tegenstelling tot het opnieuw onder ogen zien van de kast tijdens een keukenrenovatie. Maar dat kan duur zijn en soms willen we snel of met een beperkt budget een verbluffende verandering produceren.

Dat is waar een meer minimale benadering wordt gebruikt. Oplossingen zoals het aanpassen van de patina, zonder de poespas van een kostbaar verbouwingsproject, komen in aanmerking.

Stenen open haard omringt met houten mantel en paardenschilderij
Ontwerp je droomhaard
De meeste huiseigenaren overwegen zelfs nooit om hun open haard te reconstrueren, omdat ze niet wisten dat het een optie was! De haard lijkt namelijk een vast onderdeel van de woningbouw. We kunnen je verzekeren dat het opnieuw ontwerpen van de hele haard en ombouw mogelijk is, met een beetje hulp van de professionals.

Als u op zoek bent naar een verbouwing van een open haard, dan is dit het moment om creatief te worden en uw geest de vrije loop te laten. Begin met deze 10 prachtige ideeën voor het herstellen van open haarden:

Dit is een ongelooflijk eenvoudig idee, aangezien de bakstenen open haard niet veel werk nodig heeft, behalve de verbouwing zelf. Als je van eenvoudige esthetiek houdt, dan is dit misschien ideaal voor jou.

Bovendien is zichtbare baksteen eenvoudig, wat betekent dat het op geen enkel moment zal worden gedateerd. Als je je zorgen maakt over het kiezen van een stijl die gedurfd is maar snel uit de mode kan raken, dan is zichtbare baksteen misschien wel het beste idee voor wanneer je haarden herstelt.

De bakstenen stijl werd populair met de aantrekkingskracht van het blootleggen van de ondersteunende kenmerken van een structuur, die formeel verborgen waren achter gipsplaat of gips. Denk aan zichtbare dakspanten, vloerbalken, ijzeren raamlateien en zichtbaar leidingwerk. Dit zijn allemaal voorbeelden van het verheffen van de industriële kenmerken van een structuur tot een niveau van artistiek ontwerp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.