Uncategorized

Tips om een druppellader voor je motor te gebruiken

Het loont de moeite om te investeren in een druppellader als u van plan bent uw motor voor de winter stil te leggen.

De accu is een onderdeel dat regelmatig aandacht nodig heeft en als hij volledig ontladen wordt terwijl de fiets gestald is, zal hij niet zo effectief opladen als je klaar bent om weer de weg op te gaan.

Dit kan worden ondervangen door een druppellader op de accu aan te sluiten terwijl de motor stilstaat.

Een druppellader is in wezen een langzame batterijlader die de batterij op zijn ontladingssnelheid houdt, zodat u in de lente veilig kunt vertrekken in de wetenschap dat uw batterij u niet onverwacht in de steek zal laten.

Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat u een druppellader gebruikt die speciaal is ontworpen voor motoraccu’s. Druppelladers die zijn ontworpen voor auto’s leveren meer stroom dan een motoraccu nodig heeft of aankan en ze kunnen deze beschadigen.

1. Kijk eerst goed

Voordat u een motoraccu van stroom voorziet, moet u de buitenkant van de accu onderzoeken. Zoek naar tekenen van achteruitgang, zoals:

  • scheuren
  • uitstulpingen
  • Lekkende gebieden

Laad geen batterijen met beschadigde behuizingen op. Hij kan barsten of zelfs helemaal exploderen. Vervang beschadigde batterijen meteen

2. Stel de waarden van de oplader in

Sommige mensen zijn misschien op hun hoede bij het gebruik van een druppellader, meldt MotorWeek, maar aandacht voor detail maakt deze producten ongelooflijk waardevol voor je motorfiets. Onderdelen voor druppelladen van motorfietsaccu’s begint met de juiste spannings- en stroomsterktewaarden.

Zet de druppellader aan zonder dat er iets aan vast zit. Stel de laadwaarden in op de specificaties die door uw accu worden gevraagd. Haal daarna de stroom uit de oplader.

3. Verwijder de batterij van de fiets

Uw accu wordt opgeladen door het elektrische systeem van de motorfiets, dus het zou logisch zijn om op dezelfde manier druppelsgewijs op te laden. De meeste experts zijn het erover eens dat het verwijderen van de batterij vóór druppelladen het veiligste scenario is.

Hoewel het zelden voorkomt, kunnen elektrische pieken die tijdens de oplaadperiode worden geproduceerd, bijbehorende componenten beschadigen. Printplaten en sensoren in moderne fietsen zijn in deze gevallen duur om te vervangen. Wees voorzichtig en verwijder de batterij.

4. Kies het oplaadpunt

Bij het opladen van onderdelen van motoraccu’s komt veel warmte vrij. Breng de verwijderde batterij naar een goed geventileerde ruimte. Overweeg een werkbank of soortgelijke ruimte voor deze motoraccu’s. De warmte kan worden afgevoerd zonder gevoelige voorwerpen in de buurt te beschadigen. De meeste fietsen zijn een verzameling strak geconfigureerde onderdelen die na verloop van tijd kunnen bezwijken voor overmatige hitte.

5. Aard de oplader

Aard de oplader niet aan de minpool van de accu, adviseert. Het is altijd beter om een ​​metalen voorwerp te kiezen, zoals:

  • voertuigchassis
  • Aardingsstaaf
  • Motorblok

Als er tijdens uw laadsessie spanningspieken optreden, stroomt de elektrische energie rechtstreeks naar de aarde. Batterijschade en andere problemen kunnen de overhand hebben als er een onjuiste aarding is of helemaal geen.

6. Sluit de kabels aan

Omdat er geen stroom op de oplader is aangesloten, maakt het niet uit welke kabels als eerste moeten worden aangesloten. Zorg ervoor dat de rode of positieve kabel overeenkomt met de positieve pool van de batterij en vice versa. Deze verbindingen zijn wel van belang als de lader eenmaal stroom heeft.

Vertrouw altijd op uw observatievermogen. Sommige laders kunnen waarschuwingssignalen hebben over onjuiste aansluitingen, maar er kan nog steeds schade optreden met of zonder deze functies.

7. Zet de oplader aan

Steek de oplader in een stopcontact. De batterij en oplader moeten onmiddellijk verbinding maken en de huidige waarden weergeven. De stroom druppelt nu de batterij binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.