music

Zes redenen waarom dj’s met vinyl moeten beginnen?

Zelfs als je al aan het mixen bent met een laptop en een paar controllers, zou je wat tijd moeten besteden aan het leren over je activiteiten rond draaitafels. Wie weet wanneer het van pas komt!

De technologie op de markt voor DJ-apparatuur is de afgelopen tien jaar aanzienlijk geëvolueerd. In 2005 was de Pioneer CDJ 1000 de industriestandaard voor DJ-en, en de mogelijkheid om cd’s zoals vinyl te scratchen was een belangrijke technologische vooruitgang in de wereld van DJ-apparatuur. De dj’s droegen nog tassen, maar er waren al cd’s in plaats van platen.

Tegenwoordig is het moeilijk om een DJ-plek te vinden die geen laptop, MIDI-controllers of cd-spelers heeft. Voor nieuwe DJ’s die zelden draaitafels in een DJ-locatie zien, kan het een uitdaging zijn om te begrijpen waarom iemand nog steeds gebruik maakt van wat lijkt op verouderde technologie.

Hier zijn zes redenen waarom nieuwe DJ’s hun creatieve reis met vinyl zouden moeten beginnen.

1. Onafhankelijkheid van de computer, focus op de oren

Het moment dat je een nummer op je computer afspeelt, is gewoon een robotachtig gevoel dat je niet krijgt bij het spelen van een draaitafel.

Omdat een elektrische motor de draaitafel aandrijft, kan er soms enige afwijking zijn van de werkelijke BPM van de opname en het algehele gevoel van de muziek. Afhankelijk van de slijtage van de apparatuur, kan het zijn dat sommige platen iets sneller of langzamer worden afgespeeld dan een andere draaitafel.

Deze snelheidsfluctuaties zijn een integraal onderdeel van de traditionele manier van mixen. Het vermogen om afwijkingen van het werkelijke ritme te herkennen maakt je altijd alert. Daarentegen maakt de computer dergelijke fouten niet.

2. Je besteedt meer tijd aan het luisteren naar muziek

Veel platenlabels brengen nog steeds een deel van hun muziek exclusief uit op vinyl, zonder digitale distributie. Als je je wilt onderscheiden van de rest, is het een kans om je hoofd leeg te maken en je te concentreren op de muziek die je leuk vindt. U kunt zelfs online vinyls voor dansmuziek kopen , zodat u de deur niet uit hoeft.

3. Je leert hoe je moet “krabben”

Krabben is een waardevolle vaardigheid voor een DJ als je net begint. Dat zal je helpen te begrijpen hoe je de nummers goed in de mix kunt krijgen en je kunt op het juiste moment een paar extra’s toevoegen. Je kunt er ook unieke geluiden mee opnemen.

4. Respect voor de DJ’s die je voorgingen

Voordat cd-spelers zoals Traktor, Rekordbox en USB-spelers hun intrede deden, moesten dj’s uit enorme collecties platen voor hun optredens selecteren. Ze sorteerden de vinylplaten, analyseerden de trackstructuur en sfeer, markeerden ze met kleurlabels (Cue-point) en rangschikten ze volgens de genres die ze voor zichzelf definieerden.

Tot slot had je genoeg platen mee moeten nemen als je werd uitgenodigd voor een vier uur durende dj-set of zelfs een twee uur durende set. Dus als je 1 uur moet spelen, neem je voor de zekerheid 2 uur muziek mee.

5. Het toont je toewijding aan de kunst

Het is natuurlijk geweldig om over nieuwe technologieën te praten, maar een bepaald type mensen krijgt alleen echte gevoelens bij het spelen van vinyl.

Als je de ervaring die Vinyl DJ met je deelt, kan bespreken, laat je meteen je houding ten opzichte van de kunst van het DJ-en zien. Kom opdagen met twee zakken platen, en je zult hun respect verdienen!

6. Het zal je muzieksmaak voeden

Wanneer je de vinylschijven laat draaien, moet je elke aankoop in twijfel trekken. Je geeft meer geld uit aan muziek, dus je moet beslissen of je het hele album wilt nemen voor één nummer dat je leuk vindt of verder moet zoeken naar andere muzikale schatten. Het kopen van platen is een dure onderneming die je in staat stelt kieskeurig te zijn over muziek, je helpt te begrijpen wie je bent als DJ en je op het goede spoor houdt.

Zoek naar opmerkelijke platen en bouw je verzameling op. Als jonge DJ is beginnen met vinyl de BESTE manier om muziek voor anderen te gaan spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.